7summits forum!

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Updates from the Russian International Everest team  (Read 11154 times)

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages

Alexander is leading the Russian International Everest team, from next year (2005) 7summits.com and Alex will together be organizing the best and cheapest Everest climbs available!

Here I will post the updates for this season's trips. As in last year we believe most group summit too soon and therefore aim for a late summit (end of May).


Updates in Russian and English:

Новости Экспедиции «Команда Приключений АльпИндустрия» -

Эверест-2004

Сообщает Александр Абрамов, руководитель экспедиции:

4 мая

Все спустились в ВС. Как и в прошлом году в Мае начинаются ураганные ветра. С 1-10 мая в Китае каникулы, а сегодня вообще День Молодежи. Сегодня в базовом лагере очень много туристов. Сегодня домой уехали два итальянца Джанни и Джорджио. Джипов не хватает. Погода плохая. Экспедиции уезжают вниз. Мы тоже собрались на высоту 4200м, для того чтобы отдохнуть.  Первый раз мы спустимся туда вниз, если будут джипы. Настроение боевое, впереди еще месяц работы.

News from Everest Expedition of Russian Adventure Team of Alpindustria from Moscow under the leadership of Alexander Abramov.

Alexander Abramov reports:     

4 May

All the people descended to the BC. In May as usual the stormy winds blow as it was last year. From the 1st May till the 10th there are holidays in China in addition today is the Day of Youth. So there are a lot of tourists in the Base Camp. Two Italians Giorgio and Gianni went home today. There are only few jeeps. The weather is bad. The expeditions are going down. We want to descend at 4200m and have a rest if it will be enough jeeps. We are in good spirits for fighting it will be a work for whole month further.
Новости Экспедиции «Команда Приключений АльпИндустрия» -

Эверест-2004

Сообщает Александр Абрамов, руководитель экспедиции:

5 мая

Погода дрянь. Ветер. Джипов нет. Все сидим в Базовом Лагере. Сегодня в АВС ушел Дима Москалев. Завтра пойдет Володя Гайдамак, Артур Карапетян, Дэвид Энджело, Маршал Урлих. Задача у всех одна установить лагерь 2 на 7800м. Вроде бы на 7 и 9 Мая обещают ослабление ветра. Затем с 9 по 16 опять сильный ветер. Посмотрим. Итальянцы уже в Катманду и завтра улетают на родину.

News from Everest Expedition of Russian Adventure Team of Alpindustria from Moscow under the leadership of Alexander Abramov.

Alexander Abramov reports:     

5 May

The weather is very bad. The wind is blowing strongly. There are no jeeps. We are all staying in the Base Camp. Dima Moskalev is going to ascend the ABC today. Vladimir Gaidamak, Artur Karapetyan, David D’Angelo and Marshal Ulrich will climb up tomorrow.  The task is one to install the second camp at 7800m. According to the weather forecast the wind will subside on the 7th and 9th of May and then again from the 9th till the 16th of May it will be stormy wind. We will see.

Italians have already arrived in Katmandu and tomorrow they will fly out towards their fatherland. 


« Last Edit: May 7 2004, 20:50 by 7summits »
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages
Updates from the Russian International Everest team: May 6
« Reply #1 on: May 7 2004, 20:52 »

RussianEnglish
Эверест-2004
Сообщает Александр Абрамов, руководитель экспедиции:
6 Мая
Сегодня половина команды ушло в АВС. С юга дул сильный ветер, но к вечеру стих. По прогнозу погоды 7 и 8 мая будет штиль и план команды - достичь лагеря 2 на 7800м. Затем до 16 мая опять усиление ветра. Завтра в АВС должны уйти Абрамов, Рыженко и Рожков. План тот же, тем более следует регулировать работу трех шерпов заброска кислорода в лагерь 2 и3. План восхождения с 22 по 1 июня. Надеюсь, что у нас
все получится.

News from Everest Expedition of Russian Adventure Team of
Alpindustria from Moscow under the leadership of Alexander
Abramov.
Alexander Abramov reports:     
6 May
One part of our team went up to the ABC today. The strong wind has been blowing from the south all the day and in evening it dropped. According to the weather forecast on the 7th and the 8th of May the wind will subside and the plan of our team is to reach the second camp at 7800m. After that wind will increase again till the 16th of May.

Abramov, Rozhkov and Ryzhenko have to ascend the ABC tomorrow. The plan is the same besides we must control the work of sherps they will carry the oxygen cylinders at the second and third camp. The plan of conquest the summit is from the 22nd of
May till the 1st of June. I hope we will be successful!!!
« Last Edit: May 7 2004, 20:54 by 7summits »
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages

RussianEnglish
8 мая
АВС 6400м. Сегодня я вышел из ВС около 12ч дня. В 10ч была связь с АВС,  Москалев
передал, что 5 членов команды и три шерпа идут на Северное Седло. Вероятно, Володя Гайдамак пойдет с 6400м на 7800м за один день. Через семь часов я был в АВС, пройдя то ли 18, то ли 20км по леднику.
Вечером в АВС я никого не обнаружил кроме повара. Но в 20ч Москалев передал, что Москалев, Карапетян, Маршал, Дэвид и три шерпа ночуют на Северном Седле.
Володя Гайдамак взошел на 7800м и два часа ставил палатку, но из-за сильного ветра не смог поставить и вернулся вниз. В 21ч мы уже обедали с Володей в АВС. У четверки завтра план выйти на 7800м, у меня план ночевать на Седле а у Володи план ремонтировать завтра палатку-столовую. Завтра из ВС в АВС должна выйти тройка: Рожков, Рыженко и Тиллаходжаев.

8, May
ABC 6400m. I left the Base Camp at about 12 o.clock. At 10 a.m. Mosakalev reported from ABC that five members and three sherps were ascending the North Col. Probably Vladomir Gaidamak will climb up at 7800m from 6400m for one day. In seven hours I reached the ABC overpassing 18 or 20km of glacier.   
There was nobody in the ABC except the cook but at 20 p.m. Moskalev reported that Moskalev, Karapetyan, Marshal, Davide and three sherps were spending night on the North Col.
Vladimir ascended at 7800m and tried to install the tent there but because of the strong wind he was not able to do this so he returned back. At 21 o.clock we had a dinner we him in the ABC.
The four are planning to ascend 7800m, I have a plan to spend night on the North Col and Vladimir is planning to repair a tent-kitchen in the ABC. Tomorrow Rozhkov, Ryzhenko and Tillahodjaev have to leave the BC and reach ABC.

9 мая
С праздником вас альпинисты! Пока вы балдели в Крыму, повышая цепкость пальцев и протирая дыры на скальных туфлях, команда восходителей на Эверест балдела на высоте от 7000м до 7800м сжигая в кровь губы и носы и отмораживая и так уже синие пальцы. И вот пришла ясная и почти безветренная погода. Все провели ночь на высоте 7000м, поднялись на 7800. 14 и 15 мая обещают штиль. Володя собрался без кислорода бежать на вершину у остальных энтузиазма поменьше, так как шерпы только обещают 14 или 15 мая закинуть кислород 8300м, а без кислорода здесь жить тяжело. Еще одна беда куда-то пропали три баллона кислорода. Сегодня пять человек ушли в ВС. Абрамов, Тиллаходжаев, Рожков и Рыженко в АВС.

Прогноз погоды . постепенное улучшение с 13 по 17 мая, можно будет дернуться 15 и 17 мая или подождать до 20 и отдохнуть внизу. Что лучше? 


9, May
We congratulate all the climbers with the holiday! While you were enjoying in Crimea improving the tenacity of the fingers and rubbing holes of the mountain shoes the climbers of the Adventure Team were having .good. time at 7000m and 7800m burning lips and noses and frostbiting fingers. The fair and windless weather has come. All the members of our team spent night at 7000m and ascended 7800m. Vladimir is going to ascend the summit without oxygen another are not so enthusiastic the sherps have only promised to bring the oxygen-cylinders at 8300m on the 14th and 15th of May. It is too hard to live there without oxygen. What a disaster our three oxygen-cylinders were disappeared!
Three members went to BC today. Abramov, Rozhkov, Ryzhenko and Tillahodjaev are in the ABC.
Concerning the weather forecast the weather will be good from the 13th till 17th of May. I am not sure what to do try to ascend on the 15th and 17th or have a rest. What is the better?

« Last Edit: May 13 2004, 14:46 by 7summits »
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages

RussianEnglish
10 мая
ABC 6400м. Всю ночь бушует ветер. Раздумья на челе руководителя экспедиции. То ли валить вниз в ВС и ниже на 4000м, то ли 13 мая выходить на Седло 7000м, 14 мая на 7700м, 15 мая на 8300м, а 16 идти на штурм вершины. Сейчас будет сеанс связи с ВС и Дима Москалев расскажет погоду на 16 мая. Вот тогда и примем решение. Жду 13.00 и я позвоню домой. Моя любимая жена Люда Коробешка вчера вернулась из Крыма, а 29 мая она с командой из 10 человек отправляется на Аляску на штурм горы Мак-Кинли. Так что, расставшись 8 апреля, мы сможем встретиться в конце июня. Вот так живут настоящие герои. Все в экспедиции скучают по дому, по детям, по близким. Это как дополнительное испытание на прочность.

10, May
ABC 6400m. All night the strong wind has been blowing. The leader is deep in thought to descend the BC or go down at 4000m or ascend the North Col on the 13th of May, on the 14th at 7700m, at the 15th at 8300m and storm the summit on the 16th of May. Now we will have the connection with BC and Dima will inform us about the weather on the 16th of May and then I will be able to make the decision.  I am waiting the time when I can call home my beloved wife returned from Crimea and on the 29th of May she and the team of ten men will set off for Alaska to conquer McKinley. We separated on the 8th of April and will be able to see each other only at the end of June.
So you can how the real heroes live. All the persons in our expedition are missing their homes, children and relatives. It is like added strength test.


11 мая
Сегодня мы все в Базовом лагере. Только Мурат в АВС и ждет погоды, чтобы переночевать на седле и затем сходить на 7500м для акклиматизации. В базовом лагере очень тепло.
Начали таять окрестные речки и ручьи. По поляне базового лагеря текут потоки воды. Наверху сильный ветер и мы решили спуститься на отдых в Шигар дня на три или четыре.
Договорились с лайзин-офицером что завтра будет джип. Сегодня в наш лагерь пришел Сергей Ефимов, очень известный альпинист из Екатеринбурга. Мне было очень приятно увидеть его. Вечером смотрели на компьютере фильм ²Игры Разума⌡. Очень хороший фильм, настраивает на восхождение.   


11, May
We are all in the Base Camp today. Only Murat is in the ABC he is waiting for the weather to have night on the North Col and ascend at 7500m for acclimatization. It is very warm in the Base Camp. The surrounding rivers and streams are melting. Strong wind is blowing at the top so we decided to descend at Shigar 4000m for three or four days.

We arranged with the liaison officer about jeep for tomorrow. The famous climber Sergey Ephimov from Yekaterinburg visited us today. I was very pleased to see him. We watched film 'Mind Games' on computer today. The perfect film for ascent the summit!   


12 мая
Ветер продолжает дуть по все высотам. Утром Москалев Дима, Кошеленко Люда, Маршал Урлих и Дэвид на джипе уехали отдыхать в Шигар. Лайзин-офицер с которым у нас сложились очень хорошие отношения, помог остальным уехать в Шизонг. Полно воздуха, тепло, хорошая еда и телевизор. Тибетцы пашут поля, водят стада баранов. В общем, рай!!!

12, May
The wind is blowing strongly on the top. In the morning Moskalev, Luda Koshelenko, Marshal Ulrich and Davide went to Shigar in jeep to have a rest. The liaison officer helped other persons of our team to drive to Shizong. It is very warm there the food is tasty and a lot of air. Tibetans are plowing the wide fields. In whole it is paradise!

We arranged with the liaison officer about jeep for tomorrow. The famous climber Sergey Ephimov from Yekaterinburg visited us today. I was very pleased to see him. We watched film 'Mind Games' on computer today. The perfect film for ascent the summit!   

Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages

RussianEnglish
17 мая
За последние дни вся команда спустилась на отдых в Шигар и Шизонг. Спортом мы не занимались, а просто балдели на высоте 4000м, вдыхали густой воздух и поедали худых тибетских баранов. Все четыре дня пролетели как в сказке.  И вот мы опять в Базовом Лагере. Вчера с юга поднялись несколько команд по слухам греки и чилийцы. С нашей стороны, с севера не понятно, так как информация противоречивая. Вчера никто не поднялся, но может быть завтра узнаем что-нибудь. По прогнозу  завтра должен пойти снег. Сейчас весь Эверест в облаках и в ВС дует ветер, ночью видны всполохи молнии. В лагере 3 на 8300м сейчас находятся альпинисты из нескольких экспедиций. Наши планы восходить после 22-25 мая. Посмотрим, чем все закончится. Рисковать не будем, а будем идти наверняка. Погода по прогнозу в ближайшие пять дней погода плохая, должен идти снег.

17, May

All the team descended to have a rest in Shigar and Shizong. We did go in for sport but enjoyed at the altitude 4000m breathing in the fresh air and eating Tibetan skinny sheep. These wonderful days flied by very quickly.

And now we are in the Base Camp again. Through hearsay two teams ascended the summit yesterday from the south one from Greece and another from Chile. From the north we do not know who ascended because of the contradictory information. Maybe tomorrow we will get to know something. Concerning the weather forecast the snow will be tomorrow. Everest is covered with clouds and wind is blowing in the BC at night the lightning is seen. In the third camp at 8300m there are climbers from some expeditions. We are planning to climb the summit from 22nd till 25th of May. We are going to ascend without taking risks. According the weather forecast the snow will be so the weather will not be fine within the next five days.
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages
Updates from the Russian International Everest team May 19
« Reply #5 on: May 20 2004, 16:31 »

RussianEnglish
19 мая
Погода дает нам шанс. На ближайшую неделю хороший прогноз. Почти нет ветра. Сегодня Абрамов, Маршал и Дэвид перебрались в АВС, и завтра Абрамов, Рожков и Рыженко выходят на Седло 7000м на восхождение. На следующий день лагерь два, три и т.д.

Володя Гайдамак сегодня передал из лагеря три, что у него все хорошо погода хорошая и сегодня ночью он собирается идти на восхождение. Единственное что я попросил, чтобы в плохую погоду он ни в коем случае не шел наверх.

19, May

The forecast is good for this week and there is no wind so the weather gives us a chance. Abramov, Marshal and Davide moved up to the ABC today and tomorrow Abramov, Rozhkov and Ruzhenko will ascend the North Col 7000m the next day it will be the second camp then third and etc.

Vladimir reported form the third camp that the weather was fine and he was going to ascend the summit at night. I only asked him not to ascend the summit in the bad weather.
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages
Updates from the Russian International Everest team May 20
« Reply #6 on: May 21 2004, 14:30 »

RussianEnglish
20 мая
Сегодня в 10.00 утра Володя Гайдамак сообщил, что начинает спускаться вниз, потому что наверху плохая погода и в течение трех дней он практически ничего не ел и не пил. Он идет бес кислорода, вероятно в этом причина. Он собирается вниз, для того чтобы отдохнуть неделю и попробовать еще раз восхождение. 

17.00 АВС.

Володя передал, что он спускался пять часов с лагеря три  8300м на 7800м. На верху очень сильная пурга, и он потерял дорогу, все веревки завалены снегом. Сейчас он начал спуск на Северное Седло. Володя очень сильно устал и может быть не спустится в АВС. В основном все экспедиции спускаются, но есть экспедиции, которые наоборот идут наверх.  Посмотрим, чем закончится трех дневной период глобальной непогоды.

Последняя информация.

Володя вернулся в АВС в 8.00 вечера по китайскому времени. Все хорошо он жив, здоров и собирается идти на отдых в Базовый лагерь и через несколько дней хочет совершить попытку восхождения. Есть определенная информация о гибели участников корейской экспедиции, но так как она до конца не подтвержденная я не хочу ее никак комментировать. 

20, May

Vladimir reported at 10.00 a.m. today that he began to descend because of the bad weather and during three days he had eaten and drunk practically nothing. He ascended without oxygen probably it is the main reason. He is going to go down to have a rest for one week and try again the ascent.

17.00 p.m. ABC.

Vladimir informed that he had descended five hours from the camp three at 8300m to 7800m and he had lost the way because all the ropes were covered with snow and it was snowstorm at the top. Now he began to climb down the North Col. He is very tired and maybe he will not be able to descend the ABC. Mainly all the expeditions are descending but some ones are going up. We wonder when the period of foul weather will be over.

The last information is that Vladimir returned to the ABC at 8.00 p.m. (Chinese time). He is safe and sound and going to have a rest in the Base Camp and in some days repeat the attempt of the ascent again. There is some news information about the death of members of the Korean expedition but I do not want to comment it because the information has not confirmed.
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages

RussianEnglish
21 мая
Наша передавая группа, Абрамов, Рожков и Рыженко, находится на Седле на высоте 7000м.
Завтра по плану мы должны подняться на 7700м-7800м, где стоит наша палатка. Еще через день лагерь три на 8300м и 24 мая мы планируем восхождения, как будут складываться  наши дальнейшие приключения, я надеюсь, вы скоро узнаете. Но пока состояние очень хорошее. Сейчас приготовили, покушали. Ни у кого отвращение к еде и к питью нет, хотя при недостаточной акклиматизации такая реакция организма существует. Завтра как можно раньше мы с утра выходим в лагерь 7700м. Погода плохая, целыми днями идет снег.

21, May
Our group of Abramov, Ryzhenko, Rozhkov is on the North Col at the altitude 7000m. We are planning to ascend at 7700-7800m we have a tent there. In one day it will be the third camp at 8300m and on the 24th of May we are going to storm the summit. I hope you will know about our further adventures.
We have prepared food and we are all feel good. Nobody has aversion to food and drink because if the acclimatization is not enough there will organism response. We are going to go out from the camp as early as possible for the ascent to the camp 7700m. The weather is bad. It is snowing all the time.

22 мая
17.00
Я сейчас нахожусь в лагере 7700м. Рыженко и Ражков подходят к лагерю. Мы идем на восхождение. Погода плохая. Идет снег. Плохо провешены перила на 8300м.

22, May
I am in the camp 7700m. Ryzhenko and Rozhkov are stepping up to the camp. We are ascending. The weather is bad it is snowing. The ropes are fixed badly at 8300m.

22 мая
Сегодня Абрамов, Рожков и Рыженко вышли в последний лагерь на 8300м. Завтра есть небольшие шансы, что мы взойдем на вершину. Самочувствие у всех хорошее. 

12, May
Abramov, Ryzhenko and Rozhkov have gone up to the camp at 8300m today. We will have a chance to ascend the summit tomorrow. All the members feel good.

« Last Edit: May 24 2004, 02:01 by 7summits »
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages

RussianEnglish
24 мая
Новости Экспедиции «Команда Приключений АльпИндустрия» -

Эверест-2004

Сообщает Александр Абрамов, руководитель экспедиции:

Экстренное сообщение от Абрамова Александра:
"Сегодня 24 мая в 11.15 по местному (Тибетскому) времени Абрамов Александр, руководитель экспедиции на Эверест Команды Приключений Альпиндустрия, взошел на вершину Эвереста!!! Он позвонил с вершины по спутниковому телефону и сообщил, что стоит на вершине. Погода хорошая, самочувствие тоже. Еще двое участников экспедиции, которые выходили вместе с Александром - Рожков и Рыженко, пока не подошли.
Как сообщил Александр, на вершине сегодня (24 мая) собралось много участников различных экспедиций с Юга и с Севера.
В этом сезоне это первый россиянин на вершине Эвереста.
Подробности ожидаем сегодня в вечернем звонке Абрамова Александра."


24, May

Alexander Abramov reports: 

Today at 11.15 a.m. (Tibetan time) the leader of the Expedition of Russian Adventure Team Of Alpindustria from Moscow has ascended the summit of Everest today!!! He called today from the summit and reported that he was standing on the summit. The weather is good and he feels well. Another two members of the expedition Rozhkov and Ryzhenko have not stepped up to him yet.

As Abramov informed there were a lot of members from different expeditions from the South and North on the summit today (24, May).

In this season it is the first Russian who has conquered the summit of Everest today.
We are looking foreward to get all detailed information from his evening call today!!!
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages

RussianEnglish
25 мая

Сегодня 25 мая Александр Абрамов сообщил по телефону из АВС на 6400м, что еще двое участников экспедиции на Эверест Команды Приключений Альпиндустрия, Дэйвид  'Энджело и Маршалл Ульрих, поднялись на вершину Эвереста утром 25 мая.

Подробности ожидаем в вечернем звонке Абрамова Александра сегодня."

(2) Утром в ветреную погоду взошли два наших американских участника Давид Дэанджело и Маршал Улрих, примерно в 10.00 по местному времени. И сегодня к 9ч вечера они уже спустились в АВС. Сейчас на Северном Седле 7000м находятся Дима Москалев и  Дилмурад Тиллаходжаев, они готовятся завтра перейти в лагерь 2. Погода в нижних лагерях была достаточно плохая.
Выпало очень много снега, поэтому Дилмурад около семи часов восходил на Седло. Еще у нас остался Володя Гайдамак, он идет на восхождение после завтра. Он договорился с одним болгарским альпинистом, они составляют двойку и восходят без кислорода.

25, May

Alexandor Abramov reported from the ABC at 6400m that another two members of the expedition of Russian Adventure Team had ascended the summit of Everest  this day.
Davide D’Angelo (from MountEverest.net) and Marshal Ulrich summited Everest today in the morning on the 25th of May.
(2) In the morning today two American members of our expedition Davide D.Angelo and Marshal
Ulrich summited Everest at about 10.00 a.m. of local time in the windy weather. They
descended the ABC by 9 o.clock in the evening.
Dmitry Moskalev and Dilmurad Tillahodjaev are on the North Col now and they are planning
to reach the second camp tomorrow. The weather was very bad at the lower camps. There
was a heavy fall of snow and Dilmurad spent seven hours to ascend the North Col. 
Vladimir Gaidamak have arranged with the Bulgarian climber for the ascent together. They
are both planning to summit Everest without oxygen the day after tomorrow.
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche

7summits

  • 7 down, 0 to go!
  • Administrator
  • 7Summiteer!
  • *******
  • Altitude: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 1152
  • Greetings from tha lowlands
    • The 7 summits pages
Updates from the Russian International Everest team May 27
« Reply #10 on: May 28 2004, 18:29 »

RussianEnglish
27 мая

Сегодня погода вдруг резко испортилась. По всем высотам, начиная с АВС, идет плотный снег. Сегодня Дима Москалев и Дилмурад Тиллаходжаев поднялись в лагерь 8300м, для того чтобы сегодня ночью выйти на восхождение. К сожалению, погода резко испортилась, и это может изменить планы команды. Но они не собираются спускаться вниз. Если вдруг ночью и утром будет продолжать идти снег, тогда они останутся в лагере 8300м еще на одни сутки, ожидая погоды. Хотя по всем прогнозам, погода в эти дни должна быть очень хорошая.
Скорость ветра 6-9м/сек и влажность от 43% до 50%.
Завтра на восхождение выходит Владимир Гайдамак, он планирует сразу пойти в лагерь 2, затем лагерь 3 и вершина. У нас есть надежда, что наши спортсмены встретятся на вершине со спортсменами из команды Шаболина, они совершают восхождение по северной стене Эвереста. Это было бы грандиозное событие. По нашим сведениям команда Шаболина находится на 8300м и планирует восхождение в ближайшие дни.
Мы заказали яков для спуска передового лагеря на 31 мая и 3 июня планируем спуск из
Базового Лагеря.

27 May

The weather has suddenly changed today. It is snowing heavily in the ABC and in all other camps. Dima Moskalev and Dilmurad Tillahodjaev have climbed the camp at 8300m with the main aim to ascend the summit at night today. Unfortunately the bad weather can change the plans of our team but they do not want to descend and will stay another day and night for the good weather. According the forecast the weather will be good on these days. The humidity will be from 43% till 50% and the wind 6-9m/sec.

Vladimir is going for the ascent tomorrow he is planning to reach at once the second camp then the third and the summit. We have a hope that our sportsmen will meet other ones on the summit. As far as we know the team under the leadership of Shabolin is at the 8300m now and planning the ascent within the next few days. We have already ordered yaks to descend the ABC on the 31st of May and on the 1st of June we are planning to move down the Base Camp.
Logged
"He who climbs upon the highest mountains laughs at all tragedies, real or imaginary." -- Friedrich Nietzsche
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.279 seconds with 23 queries.