.: Mojo Mail

:: 7summits.com Press Releases Dutch archives ::

Persbericht: 3e Nederlander op hoogste toppen alle continenten, podcasts live vanaf Antarctica!

New Page 1 3e Nederlander op hoogste toppen alle continenten, podcasts live vanaf Antarctica!

Rond de jaarwisseling zal Harry Kikstra proberen de hoogste top van Antarctica te beklimmen. Als dit lukt zal hij de pas 3e Nederlander ooit zijn die de hoogste berg van elk continent beklommen heeft. Hij zal via zijn website live verslag doen middels satelliet podcasts.

Mt Vinson kan met recht de koudste berg ter wereld genoemd worden. Tijdens het klimseizoen is het ‘zomer’ op de Zuidpool. Dat betekent dat de temperatuur ‘stijgt’  tot ongeveer -40 graden en het 24 uur per dag licht is.

De gevaarlijkste elementen van deze beklimming zijn de vlucht & landing en het weer ter plaatse. Vanuit Punta Arenas, Chili, zal het  gecharterde vliegtuig vertrekken en enkele uren later op het blauwe ijs landen. Daar word overgestapt in een kleiner vliegtuig dat de klimmers naar de voet van de 4897m hoge berg zal brengen.

De beklimming zal 1-2 weken duren, afhankelijk van het weer. Antarctica staat bekend om de heftige stormen, gecombineerd met de lage temperaturen en het gat in de ozonlaag zorgt dit voor gevaarlijke omstandigheden met risico op zowel verbranding als bevriezing.

Harry vertrekt vanuit Amsterdam op 13 December en zal eerst nog 2 weken doorbrengen in Chili alvorens rond 29 December naar het ijs te vliegen. Op 24 Januari verwacht hij weer op Schiphol te landen.

Podcasts

Gedurende de expeditie zal de voorgang gevolgd kunnen worden via de weblog en podcasts, te vinden op http://7summits.com/blog. De verslagen van de recente Everest expeditie zijn over de hele wereld gevolgd, nu gaat Kikstra nog een stapje verder. Vanuit Chili zullen verhalen en foto’s doorgestuurd worden. Er zal gebeld worden vanaf de Zuidpool, deze berichten worden automatisch geplaatst op de site en zijn als Podcast-feed te downloaden op diverse mp3-spelers.

Harry Kikstra, professioneel avonturier

Harry Kikstra is 35 jaar en woont in Amsterdam. Na een commerciële opleiding en carričre besloot Kikstra 5 jaar geleden het roer om te gooien en het bedrijf 7summits.com te starten. Hij is bedenker & eigenaar van de succesvolle website www.7summits.com en organiseert expedities over de hele wereld. Daarnaast is hij fotograaf en schrijver. Zijn unieke foto’s zijn wereldwijd verkocht, binnenkort verschijnt zijn 2e klimgids en zijn er artikelen en foto’s verschenen, onder andere meerdere malen in de Panorama. Hierbij zat ook een dramatisch verslag van zijn recente expeditie naar de Mount Everest waarbij zijn team werd geplaagd door een Maoistische bomaanslag en de dood van een teamlid vlak onder de top.

Ook was Kikstra Creative- & Fieldproducer van de multimedia concepten The Blackbeard Connection en de Planetrace.

Harry geeft lezingen en interviews op verzoek.

De expeditie wordt mede mogelijk gemaakt door:
-The North Face: Never stop exploring!
-Sander van Gent, Meesterbouw Den Haag
-Ralph The, Orthondontiepraktijk The, Den Haag

Voor meer informatie, interviews en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Harry Kikstra via info@7summits.com of telefonisch via 06-2247 0016

---------------------------------------------

To unsubscribe from: 7summits.com Dutch Press Releases, just follow this link:

http://7summits.com/cgi-bin/mojo2/mojo.cgi?f=u&l=dutchpr&e=[email]&p=[pin]

Click this link, or copy and paste the address into your browser.

<< Persbericht: 3e Nederlander op hoogste top van Antarctica en op alle continenten

| Archive Index |

Persbericht: Publicatie '3x Everest' van Harry Kikstra >>

Search This list's archives


This list is for Dutch press only.
If you work for a Dutch newspaper, weblog, TV station etc, you can sign up and receive Dutch pressreleases about Harry Kikstra & 7summits.com

Subscribe to 7summits.com Press Releases Dutch:

Subscribe | Unsubscribe