.: Mojo Mail

:: 7summits.com Press Releases Dutch archives ::

Sight On Everest Expeditie: een blinde klimmer naar de top van de wereld

Sight On Everest, the climb for Vision in Nepal

Blind naar de top van de wereld!

Harry Kikstra gidst een blinde klimmer op Mt Everest, unieke documentaire & goede doelen

Wat gaat er gebeuren?

Nederlandse avonturier Harry Kikstra gaat een unieke en gevaarlijke uitdaging aan: hij gaat proberen om Thomas Weber naar de top van Mount Everest te gidsen. De hoogste berg ter wereld is voor eenieder gevaarlijk, maar in dit geval is er een toegevoegde uitdaging: Thomas heeft een zeldzame oogziekte: des te hoger hij komt, des te minder hij ziet. Naar verwachting zal hij vanaf Basecamp (5200m) praktisch blind zijn. Het zal voor het eerst in de geschiedenis zijn dat een blinde klimmer via Tibet de top van Mt Everest zou halen.

Blindheid in Nepal

Middels deze tocht wil het duo geld inzamelen voor het Himalayan Cataract Project, een organisatie die zich ten doel heeft gesteld om te genezen blindheid in de Himalaya uit te roeien. Voor minder dan $20 per patient voeren zij een operatie uit die een nieuw leven -met zicht- tot gevolg heeft. Het team wil iedereen oproepen om dit goede doel te steunen middels een online donatie. 100% gaat direct naar het goede doel. Het team en de documentaire kunnen ook gesponsord worden, neem voor mogelijkheden contact op.

Documentaire

De klim zal worden vastgelegd door 2 professionele filmmakers: Kevin Augello & Milan Collin. Zij zullen mee klimmen tot 7000m, daarboven zal Harry zelf de camera ter hand nemen. Tijdens de expeditie zullen er al filmjes worden verstuurd, achteraf zal een een volledige documentaire worden gemonteerd.

Weblog & Podcasts

Er zullen updates en podcasts worden verstuurd, foto's video's en gesprekken direct vanaf de flanken van de Everest. In elk geval naar de online expeditieblog, evt ook naar websites en gedrukte media van geinteresseerde media partners.

Praktische informatie:

  • Planning: vertrek eind maart, beklimming van 10 April - 10 Juni
  • Beklimming van de 8850m hoge Mt Everest vanaf de moeilijke Tibetaanse kant
  • Onderdeel van de grotere www.7summits.com Everest expedition (met 30 klimmers en 40 man personeel!)

Harry Kikstra

Dit is zijn 3e expeditie naar de Everest, afgelopen juni stond 35 jarige Harry als 10e Nederlander op de top. Onlangs beklom hij de hoogste berg van Antarctica, waarmee hij zijn ‘7 summits’ afrondde: als 3e Nederlander ooit heeft hij de hoogste berg van alle continenten beklommen. Zijn website www.7summits.com is wereldberoemd en verzorgt duizenden pageviews per dag. Harry is fulltime avonturier, schrijft artikelen en boeken en geeft lezingen op verzoek.

Contact:

Voor meer informatie, fotomateriaal, interviews of (team)sponsor-, exposure en media-mogelijkheden kunt u contact opnemen met Harry Kikstra via info@sightoneverest.com of via 06-2247 0016.
|

Home

|

Weblog

|

Klim

|

Team

|

Charities

|

Sponsors

|

FAQ & Contact

---------------------------------------------

To unsubscribe from: 7summits.com Press Releases Dutch, just follow this link:

http://7summits.com/cgi-bin/mojo2/mojo.cgi?f=u&l=dutchpr&e=[email]&p=[pin]

Click this link, or copy and paste the address into your browser.

<< Persbericht: Publicatie '3x Everest' van Harry Kikstra

| Archive Index |

Persbericht: 3e Nederlander op hoogste top van Antarctica en op alle continenten >>

Search This list's archives


This list is for Dutch press only.
If you work for a Dutch newspaper, weblog, TV station etc, you can sign up and receive Dutch pressreleases about Harry Kikstra & 7summits.com

Subscribe to 7summits.com Press Releases Dutch:

Subscribe | Unsubscribe